5.Juttu - Luenta - osa 2

Soile katseli naisen käsiä. Ne pyörittelivät kortteja nopeasti, sekoittivat näppärästi mutta huolellisesti. Mikähän siinä oli, että naiset eivät useinkaan halunneet sekoittaa kortteja itse, pyysivät Soilea sekoittamaan ne puolestaan. Eivätkö ne ymmärtäneet, että ihmisen elämä ja valinnat on aina omassa kädessä? Ei luenta ole mikään tulevaisuuslotto. Se on tiekartta.

Nainen ojensi pakan Soilelle.
”Jaha, valmista tuli. Haluatko vielä nostaa pakan?”
Nainen mietti hetken, epäröi, mutta pudisti sitten päätään. Hän vilkuili hermostuneesti hihitellen ympärilleen ja painoi käden suulleen. Arpa oli heitetty.

”Selvä, sitten aloitetaan. Jos ei sinulla ole valmiita kysymyksiä mietittynä, tehdään sinulle Kelttiläinen risti. Se on hyvä yleispöytä, antaa aika selkeän kuvan tämänhetkisestä tilanteesta ja siihen vaikuttavista asioista.”

Soile asetteli kymmenen korttia pöydälle, vasemmalle kuuden kortin salmiakkikuvio ja oikealle neljä korttia pystyriviin. Sitten Soile jähmettyi, katseli kortteja tarkasti ja henkäisi. Ensimmäinen ja kymmenes kortti olivat samat kuin eilen...

Nainen liikahti hermostuneesti ja rykäisi. Soile vilkaisi naista ja katsoi taas kortteja. Sattumaa. Sattumaapa tietenkin.
Soile keskittyi ja aloitti.

*****

[Lähtökohta: Tuonelan Tyttö] Tämä on sinun tämänhetkinen tilanteesi, kaiken lähtökohta. Tämä on kuoleman kortti, mutta älä pelästy, tämä ei tarkoita varsinaista kuolemaa. Sinä olet nyt uuden kynnyksellä, tienhaarassa, tai oikeastaan umpikujassa. Sinun ympäristösi tai ympäröivät olosuhteesi ovat muuttuneet, ja se tuntuu pelottavalta. Mutta se ei oikeasti ole umpikuja vaan uuden alku.

[Esteet: Kultainen nainen] Tässä päällä on ristikkäin kortti joka on esteenä sinun etenemiselle tai vaikuttaa siihen muutoin. Onko sinulla nyt vaikeaa nähdä tietä eteenpäin, koska sinulla on ollut tietty mielikuva siitä millaista sinun elämäsi on tai millaista sen pitäisi olla? Ovatko sinun ennakko-odotukset elämän kulusta epärealistisia? Ennakko-oletukset kahlehtivat sinun ajatuksiasi. Jos päästät niistä irti, pystyt näkemään selvemmin ja voit siirtyä eteenpäin.

[Kokemukset: Louhi] Sinä olet ollut tässä tilanteessa ennenkin, olet ollut umpikujassa ja kuitenkin löytänyt tien eteenpäin. Muistatko? Muistatko kuinka sen teit ja mitä se vaati? Sinulla on kaikki aseet käsissäsi, sinulla on valmiuksia joita voit käyttää hyväksesi. Sinulla on vahva tahto, mutta älä unohda myöskään intuitiota ja herkkyyttä muiden tarpeita kohtaan.

[Lähimenneisyys: Kurimus] Ihan vasta sinulla oli sellainen hetki elämässä, kun kaikki on tuntunut valuvan hukkaan. Ihan kuin olisit ollut vesipyörteen silmässä ja se olisi vetänyt sinua syvyyksiin. Mutta sinä selvisit siitä, sinä katsoit tyhjyyttä silmästä silmään ja uskalsit hyväksyä* omat tunteesi sellaisina kuin ne olivat. Sinä selvisit eteenpäin ja nyt sinä olet tässä, uuden alun kynnyksellä.

[Mahdollisuudet: Näkki] Sinulla on nyt mahdollisuus karistaa ennakkoluulot ja katsoa maailmaa sellaisena kuin se on. Sinä olet nyt siihen valmis. Väärinkäsitykset hankaloittavat sinun elämääsi ja opitut pelot estävät etenemisen, mutta nyt sinä olet valmis työntämään ne sivuun ja luottamaan ihmisiin ja elämään. Sinä tiedät kyllä mikä on totta, mutta varo juoruja ja huhupuheita.

[Lähitulevaisuus: Päivölän pidot] Sinulta tullaan vaatimaan hyvää arvostelukykyä ja harkintakykyä, jotta pääset eteenpäin. Tämä on sinun elämäsi joten sinun pitää ottaa siitä vastuu ja vastata myös tekemisistäsi. Ajattele menneisyyttä ja tekemiäsi ratkaisuja, ja ota niistä opiksesi. Älä toista vanhoja virheitäsi. Harkitse ennen kuin toimit.

[Sinä: Hiiden hirvi] Sinä voit vaikuttaa tämän umpikujan aukeamiseen käymällä rohkeasti sitä päin. Ole avoin ja ota riskejä, mutta älä unohda harkintaa. Älä yritä pakottaa tilannetta ratkeamaan. Ongelmasi ovat ratkaistavissa, mutta jos yrität ratkaista ne väkisin, tilanne vain pahenee. Anna mielesi toimia ja ole joustava. Tie eteenpäin löytyy kyllä.

[Ympäristö: Sudenmorsian*] Sinun ympäristösi ei ymmärrä sinua. Sinua pidetään erilaisena ja vähän pelottavana. Anna heidän ihmetellä ja jatka omaa polkuasi. Luota omaan vaistoosi ja muista myös antaa tilaa muille.

[Toiveet ja pelot: Kokkolintu] Sinä toivot elämääsi uusia näköaloja ja korkeampaa tietoisuutta, mutta pelottaako ajatus uudesta katsantokannasta sinua? Jos otat etäisyyttä arkipäivän ongelmiin, sinulla on mahdollisuus nähdä ne uudessa valossa ja ymmärtää paremmin missä olet ja mihin olet menossa. Sinun täytyy elää jokapäiväistä elämää, mutta samalla sinun kannattaa keskittyä pitkän tähtäimen suunnitelmiisi. Luota itseesi ja omiin voimiisi.

[Lopputulos: Suuri Tammi] Tämän matkan päätteeksi sinulla on mahdollisuus suureen sisäiseen muutokseen ja kasvuun. Sinun olosuhteesi ovat jo muuttuneet, siihen et voi vaikuttaa tai muutosta estää. Mutta suurin muutos tapahtuu sinun sisälläsi. Vanhojen asioiden täytyy poistua ennen kuin näet jälleen selvästi eteenpäin. Tämän matkan päätteeksi sinun katsantokantasi ja näkemyksesi muuttuu, sinä muutut ja kasvat. Ja sitten sinun uusi matkasi alkaa.

*****

Soile katseli kortteja mietteisiinsä vajonneena. Hän kuuli edestään yskähdyksen ja kohotti yllättyneenä katseensa. Hyvänen aika, hän oli ihan unohtanut edessään istuvan naisen. Hän oli lukenut jakamaansa pöytää kuin se olisi ollut hänen oma pöytänsä!

Oliko hän istunut hiljaa koko ajan? Oliko hän unohtanut lukea pöydän ääneen..?
”Siis... Sisäinen muutos ja kasvu? Sitäkö tuo tarkoittaa?”
Soile huokasi ja rentoutui. Ei hätää, nainen ei ollut huomannut mitään outoa!

”Niin, tämä pöytä kertoo muutoksesta. Tämä on hyvä pöytä, kaikki on sinulle mahdollista kun vain olet rohkea ja annat muutoksen tapahtua.”
Nainen tuijotti Soilea hämmentyneen näköisenä.
”Olisiko sinulla vielä lisäkysymyksiä? Tästä pöydästä tai jostain muusta asiasta?”

Nainen pudisti hitaasti päätään, nousi, ojensi setelit Soilelle ja kätteli vakavana.
”Ei, olihan tässä jo... Kiitos vaan.”
”Kiitos itsellesi käynnistä, tule uudelleen jos siltä tuntuu.”

Naisen lähdettyä Soile istui uudelleen pöydän ääreen, keräsi kortit pinoon ja kietoi ne silkkiliinaan. Mikä siinä oli että jotkut pelkäsivät muutosta ja kasvua? Soile ainakin toivottaisi muutoksen tervetulleeksi!

Mutta tuo kahden kortin toistuminen oli kyllä kummallista, samoin se, että hän oli unohtanut lukevansa toiselle eikä itselleen. Tätä piti vähän miettiä...

*****

Jutussa on käytetty Susanna Salon uutta upeaa Ukon Pakkaa.

*****

Kumma Juttu... Oliko kyseessä Soilen pöytä vai ei?

Lukija, tiedätkö kenen kohtaloa tässä luetaan? Kirjoita oma ehdotuksesi kommentteihin niin katsotaan saadaanko Juttuun jotain tolkkua.
Juttu jatkuu perjantaina 27.10.

Jututtaja rakastaa kirjoja! Jutuissa esiintyvät tähdellä* merkityt mainoslinkit johtavat kirjoihin jotka toimivat kuin sivuhuomautuksena Jutun juoneen. Voit kurkistaa kirjoja rauhallisin mielin, linkit eivät koskaan ole maksullisia.

Luenta - osa 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti