5.Juttu - Luenta - osa 1

Soile katseli miehen käsiä. Ne pyörittelivät kortteja hitaasti, sekoittivat kömpelösti ja huolellisesti. Mikähän siinä oli, että miehille piti aina sanoa, ettei kortteja sekoiteta kuin pokeripelissä. Niitä ei jaeta kahteen pakkaan, paineta pöytää vasten ja plärätä sitten kulmista taittaen ristikkäin. Nämä eivät ole pelikortit. Näitä pitää kohdella kunnioittavasti.

Mies ojensi pakan Soilelle.
”Jaha, valmista tuli. Haluatko vielä nostaa pakan?”
Mies ei halunnut, katseli vain hiljaa pöydän päälle levitettyä silkkikangasta.

”Selvä, sitten aloitetaan. Jos ei sinulla ole valmiita kysymyksiä mietittynä, tehdään sinulle Kelttiläinen risti. Se on hyvä yleispöytä, antaa aika selkeän kuvan tämänhetkisestä tilanteesta ja siihen vaikuttavista asioista.”

Soile asetteli kymmenen korttia pöydälle, vasemmalle kuuden kortin salmiakkikuvio ja oikealle neljä korttia pystyriviin. Sitten Soile keskittyi ja aloitti.

*****

[Lähtökohta: Tuonelan Tyttö] Tämä on sinun tämänhetkinen tilanteesi, kaiken lähtökohta. Tämä on kuoleman kortti, mutta älä pelästy, tämä ei tarkoita varsinaista kuolemaa. Sinä olet nyt uuden kynnyksellä, tienhaarassa, tai oikeastaan umpikujassa. Sinun ympäristösi tai ympäröivät olosuhteesi ovat muuttuneet, ja se tuntuu pelottavalta. Mutta se ei oikeasti ole umpikuja vaan uuden alku.

[Esteet: Väinämöisen kaskituli] Tässä päällä on ristikkäin kortti joka on esteenä sinun etenemiselle tai vaikuttaa siihen muutoin. Sinun mielesi on takertunut menneeseen, siellä on liikaa tavaraa etkä näe tilannetta selkeästi. Sinulle tarjoutuu mahdollisuus uuteen alkuun, mutta sinä et pysty vielä näkemään uutta tietä. Laske irti vanhoista totuuksistasi niin näet edessäsi uuden tien jota seurata.

[Kokemukset: Elättikäärmeet] Sinä olet ollut tässä tilanteessa ennenkin, olet ollut umpikujassa ja kuitenkin löytänyt tien eteenpäin. Muistatko? Muistatko kuinka sen teit ja mitä se vaati? Uudet asiat ovat aina pelottavia, mutta niinkuin tämän kortin käärmeet, sinun pitää luoda nahkasi ja uudistua. Sinä osaat tämän kyllä, olet tehnyt sen ennenkin.

[Lähimenneisyys: Koskenhaltia] Ihan vasta sinulla oli sellainen hetki elämässä, kun kaikki tuntui kiitävän valtavalla vauhdilla. Sinua kuljetettiin eteenpäin niin nopeasti ettet ehtinyt muuta kuin reagoida tapahtumiin. Sellainen reagoiminen vaatii keskittymistä siihen hetkeen. Jos keskittyminen herpaantuu, tipahtaa veneestä ja jää rannalle. Sinä selvisit siitä hyvin, pääsit tähän hetkeen jossa sinulla on mahdollisuus aloittaa uudestaan, puhtaalta pöydältä.

[Mahdollisuudet: Antero Vipunen] Sinulla on nyt mahdollisuus tutkia sisintäsi, hiljentyä ja rauhoittua. Sinä olet nyt siihen valmis. Sinä tiedät sisälläsi kuinka sinun tulee toimia ja kuinka jatkaa tästä eteenpäin. Vastaus löytyy sinun sisältäsi. Luota itseesi.

[Lähitulevaisuus: Kalanluinen kannel] Kun luotat itseesi, sinua odottaa täydellinen hetki. Sinusta tuntuu, että sinun polullasi on este etkä pääse eteenpäin, mutta kun katsot tilannetta uudesta kulmasta, löydät yllättävän ratkaisun joka johtaa sinut eteenpäin. Usko omiin kykyihisi*, sinä löydät kyllä ratkaisun kun olet kekseliäs. Tulossa on yllättävä käänne parempaan.

[Sinä: Tulen synty] Sinä voit vaikuttaa tämän umpikujan aukeamiseen olemalla avoin ja ottamalla rohkeasti vastaan uudet asiat. Kuuntele intuitiotasi, ole valmis omaksumaan uusia asioita ja harjoittele uusien kykyjen käyttämistä. Käsittele asioita uudella tavalla ja katso niitä uudesta kulmasta. Vanhat neuvot eivät nyt auta sinua eikä paluuta vanhaan enää ole. Ole rohkea.

[Ympäristö: Iku-Turso] Sinun ympäristösi yrittää estää sinua etenemästä. Sieltä tulee vastaan menneisyyden haamuja jotka jarruttavat sinua ja estävät uudenlaisen ajattelun. Onko sinulla menneisyydessä* jotain käsittelemättömiä asioita tai pelkoja? Ovatko ne oikeasti todellisia, vaiko vain mielikuvitusta? Menneisyys ei voi sinua pysäyttää, jos selvität siellä olevat sotkut kohtaamalla ne rohkeasti silmästä silmään.

[Toiveet ja pelot: Päivänpäästö] Sinä toivot elämääsi tietoisuuden valoa, mutta oletko torjunut sen elämästäsi? Pelkäätkö päästää sen vapaaksi? Pelkäätkö nähdä asiat sellaisina kuin ne todella ovat? Jos olet rohkea ja uskallat tiedostaa elämääsi vaikuttavat asiat, energia ja valo palaavat elämääsi. Sinä näet taas selkeästi, pitkästä aikaa.

[Lopputulos: Suuri Tammi] Tämän matkan päätteeksi sinulla on mahdollisuus suureen sisäiseen muutokseen ja kasvuun. Sinun olosuhteesi ovat jo muuttuneet, siihen et voi vaikuttaa tai muutosta estää. Mutta suurin muutos tapahtuu sinun sisälläsi. Vanhojen asioiden täytyy poistua ennen kuin näet jälleen selvästi eteenpäin. Tämän matkan päätteeksi sinun katsantokantasi ja näkemyksesi muuttuu, sinä muutut ja kasvat. Ja sitten sinun uusi matkasi alkaa.

*****

Soile huokasi, nosti katseensa korteista ja katsoi edessään istuvaa mietteliään näköistä miestä.
”Kuoleman kortti, niinkö?”, mies sanoi huolestuneen näköisenä. Oliko se kuullut sanaakaan siitä mitä Soile oli sanonut?

”Muutoksen kortti. Tämä on hyvä pöytä, kaikki on sinulle mahdollista kun vain olet rohkea ja annat muutoksen tapahtua.”
Mies nosti katseensa korteista, katsoi huolestuneen näköisenä Soilea.
”Olisiko sinulla vielä lisäkysymyksiä? Tästä pöydästä tai jostain muusta asiasta?”

Mies pudisti päätään, nousi, ojensi setelit Soilelle ja kätteli vakavana.
”Kiitos, tämä riittää.”
”Kiitos itsellesi käynnistä, tule uudelleen jos siltä tuntuu.”

Miehen lähdettyä Soile istui uudelleen pöydän ääreen, keräsi kortit pinoon ja kietoi ne silkkiliinaan. Mikä siinä oli etteivät jotkut millään suostuneet näkemään hyvää elämässään? Että kaiken pitäisi olla helppoa ja hauskaa..? Sellainen elämähän on kuin haaleata vettä, eihän se oikeasti tuntuisi miltään.

Soile ainakin toivottaisi muutoksen tervetulleeksi.

*****

Jutussa on käytetty Susanna Salon uutta upeaa Ukon Pakkaa.

*****

Kumma Juttu... Miksi tuo pöytä tuntui kaikesta huolimatta niin uhkaavalta?

Lukija, herättikö tämä sinussa ajatuksia? Kirjoita mietteesi kommentteihin niin katsotaan mitä seuraavaksi tapahtuu.
Juttu jatkuu keskiviikkona 25.10.

Jututtaja rakastaa kirjoja! Jutuissa esiintyvät tähdellä* merkityt mainoslinkit johtavat kirjoihin jotka toimivat kuin sivuhuomautuksena Jutun juoneen. Voit kurkistaa kirjoja rauhallisin mielin, linkit eivät koskaan ole maksullisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti